Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia

A A A

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova:
+371 29 99 79 61
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Relaţii culturale

La 06 noiembrie 2017 a fost semnat Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Letonia privind cooperarea în domeniile educației, culturii, științei, tineretului și sportului, semnat la Chişinău.

Statisticile recente menţionează că până la 4 studenţi moldoveni se află la studii în Letonia, repartizaţi în diverse universităţi, printre care: Stockholm School of Economics din Riga (oferă cursul deplin de la anul 1-3 pînă la obținerea gradului de ”Bachelor” cu specializare în economie, marketing digital, finanțe sau antreprenoriat), și Riga Graduate School of Law (implementează două programe destinate tinerilor specialiști deschise pentru aplicanții din țara noastră: Programul avansat în drept european și economie (12 săptămâni) și Programul intens (6 săptămâni)).

Instituţii de învățământ superior din Republica Moldova au semnate şi implementează 7 acorduri de cooperare interuniversitară cu instituţii de învățământ superior din Republica Letonia.

Instituţii de învățământ superior din Republica Moldova şi Republica Letonia sunt partenere în diverse proiecte programe, inclusiv cele ale UE: Erasmus +, eTwinning, dar şi proiectele Consiliului Europei, UNESCO.