Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia

A A A

Participarea Ambasadei Republicii Moldova în Republica Letonia la Riga Food 2021

Publicat:Thu, 09/09/2021 - 21:37

 9 septembrie 2021, Riga – Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia participă cu un pavilion național la cel mai mare târg din industria alimentară din regiunea baltică – Riga Food 2021, care are loc în incinta Centrului Internațional de Expoziții Kipsala din Riga.

 În cadrul pavilionului Ambasadei sunt expuse o serie de produse autohtone, în special, vinuri și alte băuturi alcoolice, ceaiuri și fructe uscate, oferite de către companiile autohtone și de către importatorii letoni de produse moldovenești. Această acțiune se încadrează perfect în prioritățile diplomației economice stabilite, Ambasada propunându-și, astfel, să sporească vizibilitatea produselor moldovenești pe piața letonă, să stabilească contacte directe cu companiile letone și să promoveze imaginea Republicii Moldova, inclusiv prin atragerea turiștilor letoni.

 Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, în perioada 9-11 septembrie curent, și va fi vizitat de către oficiali letoni, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Riga, oameni de afaceri și experți din domeniu. La ediția din acest an participă aproximativ 300 de companii din domeniul industriei alimentare din 15 țări ale lumii.