Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia

A A A

Convorbirea telefonică a Ministrului Oleg Țulea cu omologul leton Edgars Rinkēvičs

Publicat:Fri, 17/04/2020 - 17:23

16 aprilie 2020, Chișinău - Agenda bilaterală a relațiilor moldo-letone şi modalităţile de intensificare a acestora, cooperarea în domeniul integrării europene și necesitatea conjugării eforturilor în combaterea efectelor pandemiei globale au fost discutate astăzi de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea cu omologul său leton, Edgars Rinkēvičs.

Ministrul Oleg Țulea  a mulțumit omologului leton pentru buna cooperare cu autoritățile din Republica Letonia în vederea organizării repatrierii cetățenilor moldoveni și restructurarea unor proiecte de asistență pentru dezvoltare planificate, care vor include și componenta atenuării consecințelor efectelor pandemiei în Republica Moldova.
 
Șeful diplomației moldovene a subliniat că Republica Moldova este interesată într-o agendă ambițioasă de cooperare în cadrul Parteneriatului Estic. Ministrul Edgars Rinkēvičs a menționat că Letonia continuă să fie un susținător activ al integrării europene a Republicii Moldova și a subliniat disponibilitatea de a sprijini în continuare implementarea agendei de reforme. În acest context, ambii oficiali au convenit  de comun acord să faciliteze cooperarea între autoritățile specializate în ceea ce privește investigarea fraudei bancare.

Ministrul Oleg Țulea a reconfirmat interesul Chișinăului pentru consolidarea dialogului politico-diplomatic și cooperării sectoriale dintre Republica Moldova și Republica Letonia în domeniile prioritare de interes comun.