Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia

A A A

Întrevederea Ambasadorului Andrian Roșa cu Vice-președintele Saeima leton - Dagmara Beitnere-Le Galla

Publicat:Mon, 13/09/2021 - 19:28

13 septembrie 2021, Riga – Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Letonia Andrian Roșa a avut o întrevedere de lucru cu Vice-președintele Saeima Republicii Letonia (organul legislativ leton) Dagmara Beitnere-Le Galla. La întrevedere a participat și Președintele grupului pentru promovarea cooperării cu Parlamentul Republicii Moldova din cadrul Saeima leton - Normunds Zunna.

Oficialii au trecut în revistă evoluțiile recente privind cooperarea țărilor noastre la nivel de organe legislative, subliniind importanța aprofundării relațiilor existente la toate nivelurile, inclusiv vizite reciproce, consultări, dar și dezvoltarea unor proiecte comune pentru consolidarea capacităților prin schimb de experiență.

În context, Dagmara Beitnere-Le Galla a reiterat deschiderea părții letone pentru intensificarea dialogului în formatele existente, inclusiv prin intermediul colaborării dintre Grupurile de prietenie din cadrul ambelor legislative, precum și susținerea fermă de către autoritățile letone a priorităților de reformă și a cursului european al Republicii Moldova.

De asemenea, Andrian Roșa a mulțumit autorităților letone pentru asistența multidimensională constantă oferită Republicii Moldova de către Republica Letonia, inclusiv în combaterea pandemiei legate de răspândirea SARS-CoV-2.