Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia

A A A

Întrevederea Ambasadorului Andrian Roșa cu Ministrul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale al Republicii Letonia, Māris Sprindžuks

Publicat:Wed, 17/05/2023 - 07:52

16.05.2023, Riga – Ambasadorul Andrian Roșa a avut o întrevedere cu  Ministrul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale al Republicii Letonia, Māris Sprindžuks.

Interlocutorii au pus în discuție posibilitățile pentru catalizarea cooperării în domeniul dezvoltării regionale, inclusiv posibilitatea actualizării cadrului juridic existent în acest sens.  De asemenea, a fost efectuat un schimb de opinii și domenii de interes privind posibilitățile de extindere a colaborării inclusiv în domeniul protecției mediului și digitalizării, având în vedere dosarul complex aflat în gestiunea Ministerului  Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale leton.

În context, a fost examinată fezabilitatea transferului de experiență în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova prin organizarea vizitelor de studiu, schimburi de informații, actualizarea acordurilor existente de colaborare în domeniile de referință, precum și redactarea proiectelor comune.