Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia

A A A

Linia de urgenţă a Ambasadei Republicii Moldova:
+371 29 99 79 61
Atenţie! Exclusiv pentru cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar).
La acest număr de telefon NU se furnizează informaţii consulare.

Noutăţile Ambasadei

14/03/2024 | Noutăți

Evenimentul de Gală prilejuit lunii Francofoniei în Letonia

13 martie 2023, Riga – Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia a participat în calitate de co-organizator, alături de Ambasadele Regatului Belgiei, Republicii Bulgaria, Canadei, Republicii Franceze, Georgiei, Slovaciei și Confederației Elvețiene, a evenimentului de Gală cu ocazia desfășurării lunii Francofoniei în Letonia.

În cuvântul său de...Read more

11/03/2024 | Noutăți

Festivalul de primăvară ”Mărțișor – 2024” celebrat la Riga

09 martie 2024, Riga – La 09 martie curent, Ambasadorul Andrian Roșa a participat la tradiționalul festival de primăvară întitulat ”Mărțișor – 2024”, desfășurat la Casa Minorităților Naționale din Riga.

Evenimentul a fost organizat de asociația diasporală Centrul leton de cultură moldovenească „Dacia”, conaționalii prezenți având posibilitatea să se...Read more

05/03/2024 | Noutăți

Seminar oferit de Ambasadorul Andrian Roșa pentru studenții FRIȘPA

27 februarie 2024, Riga – Ambasadorul Andrian Roșa a oferit, în regim de videoconferință, un seminar referitor la stadiul actual al relațiilor moldo-letone cu ocazia desfășurării Zilei Studentului Facultății Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Administrative a Universităţii de Stat din Moldova (FRIȘPA). Printre participanți s-au numărat conducerea FRIȘPA și a...Read more

04/03/2024 | Noutăți

Lecția pentru studenții Universității Letoniei despre calea europeană și provocările de securitate a Moldovei

04 martie 2024, Riga – Ambasada Republicii Moldova în Republica Letonia, în cooperare cu Departamentul Științe Politice în cadrul Facultății Științe Sociale a Universității Letoniei, a organizat astăzi o prelegere despre parcursul european și provocările de securitate ale Moldovei, susținută de Victoria Roșa, cercetătoare în domeniul politicii externe și securitate din...Read more

02/02/2024 | Noutăți

Întrevederea ambasadorului Andrian Roșa cu ministrul transporturilor Kaspars Briškens

01 februarie 2024, Riga – Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Letonia, Andrian Roșa, a avut o întrevedere cu ministrul transporturilor al Republicii Letonia Kaspars Briškens.

În cadrul dialogului a fost salutată redeschiderea rutei directe avia între Riga și Chișinău, începând cu luna mai curent, operate de compania letonă Air Baltic. Părțile...Read more

26/01/2024 | Noutăți

Participarea Ambasadorului Andrian Roșa la evenimentul dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului

26 ianuarie 2024, Riga – Ambasadorul Andrian Roșa a participat la evenimentul dedicat Zilei Internaționale de Comemorare a Holocaustului, la Memorialul din Pădurea Bikernieki din Riga, organizat de Consiliul Comunităților Evreiești din Letonia.

Ceremonia a reunit reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Letonia, autorităților locale și centrale...Read more

22/01/2024 | Noutăți

Întrevederea Ambasadorului Andrian Roșa cu Arvids Ozols, Directorul general al Serviciului Forestier de Stat leton

22 ianuarie 2024, Riga – Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Letonia, Andrian Roșa, a avut o întrevedere cu Directorul general al Serviciului Forestier de Stat al Republicii Letonia Arvids Ozols.

În cadrul dialogului, a fost făcut un schimb de opinii privind oportunitățile de cooperare prin schimb de experiență, realizarea proiectelor comune,...Read more

Subscribe to Noutăţile Ambasadei

Noutăţile MAEIE

13/04/24 | Comunicate de presa

13 aprilie 2024, Chișinău – În perioada 15 -16 aprilie, vicepremierul Mihai Popșoi va întreprinde o vizită oficială la Strasbourg, unde va participa la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

12/04/24 | Comunicate de presa

12 aprilie 2024, Chișinău – Vicepremierul Mihai Popșoi l-a găzduit la Ministerul Afacerilor Externe pe Ian Borg, ministrul afacerilor externe, europene și comerțului din Malta, care se află în vizită de lucru în țara noastră în calitate de președinte în exercițiu al OSCE.

11/04/24 | Comunicate de presa

11 aprilie 2024, Chișinău – În contextul pregătirii sesiunii plenare a Dialogului Strategic Republica Moldova - SUA, care va avea loc săptămâna viitoare la Washington, DC, MAE a găzduit cea de-a doua reuniune a Platformei Societății Civile.

11/04/24 | Comunicate de presa

11 aprilie 2024, Chișinău - La Ministerul Afacerilor Externe au avut loc consultări bilaterale consulare moldo-israiliene.

11/04/24 | Comunicate de presa

11 aprilie 2024, Chișinău – Ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Stanislav Kázecký. Oficialii au abordat prioritățile de cooperare și subiecte de actualitate de pe agenda relațiilor moldo-cehe.